Neef van Bogarde bedolven onder complimenten in Engeland: 'Heeft zoveel potentie'

Zoveelste telg van familie Bogarde maakt naam in Engeland: 'Zoveel potentie'

10 maart om 09:16

Lamare Bogarde maakt een enorme indruk op zijn trainer Joey Barton bij Bristol Rovers. De jeugdinternational van Oranje en neef van Winston Bogarde speelt is door de club gehuurd van Aston Villa, maar ook in Birmingham mag hij binnenkort hopen op zijn debuut. 

Bogarde kwam op de laatste dag van de transferwindow naar League One-club Bristol Rovers en speelde verschillende rollen op het middenveld van de club. De negentienjarige controleur kwam in de jeugd uit voor Feyenoord en komt uit een echte voetbalfamilie. Met neefs Winston Bogarde en Danilho Doekhi en zijn broer Melayro Bogarde is het voetbal goed vertegenwoordigd. Het jongste telg van de familie tekende onlangs een nieuw langdurig contract bij Aston Villa.

Ook zijn trainer Joey Barton is erg onder de indruk van de prestaties van Bogarde bij Bristol Rovers. "Hij heeft echt veel kwaliteit", vertelt de oefenmeester en oud-speler tegenover Birmingham Mail. "Deze jongen wordt weggezet als erg technisch, maar dat soort gasten klappen er meestal niet echt op. Bogarde heeft daarin voor mij wat van allebei. Dit is nog een jonge speler die enorm veel potentie heeft om de top te bereiken."