Gakpo maakt onuitwisbare indruk in Liverpool: 'Weinig spelers hebben die combi'

Gakpo maakt onuitwisbare indruk in Liverpool: 'Weinig spelers hebben die combi'

10 maart om 10:55

Cody Gakpo heeft een goede indruk achtergelaten nu hij helemaal los is bij Liverpool. De aanvaller scoorde twee keer in de legendarische 7-0 overwinning op Manchester United, maar assistent-trainer Pepijn Lijnders had de overtuiging al een stuk langer.

"Hij is gewoon echt een hele goede jongen", vertelt Lijnders aan The Athletic. "Hij heeft een hele speciale set met kwaliteiten, maar bovenal past hij perfect in onze stijl van spelen. Hij heeft een goede persoonlijkheid en neemt ook altijd zijn verantwoordelijkheden. Hij denkt altijd twee of drie stappen vooruit en er zijn maar weinig spelers die die combinatie van kwaliteiten hebben."

Ook Andrew Robertson heeft als medespeler een heel goed woordje over voor Gakpo. "Zijn zelfvertrouwen, vooral tegen Manchester United, was echt ongekend. Hij heeft natuurlijk nog niet veel wedstrijden gespeeld bij Liverpool, maar zijn prestaties zijn nu al top."

Zaterdagmiddag mag Gakpo zijn kunsten weer laten zien voor Liverpool, dan speelt de club namelijk uit tegen Bournemouth. Bij een overwinning op de hekkensluiter stijgt de ploeg van Jürgen Klopp naar plek vier, een positie die recht geeft op Champions League-voetbal.