Denzel Dumfries veroorzaakt strafschop

Pijnlijke avond voor Inter en Dumfries, die met overtreding nederlaag inleidt

10 maart 2023 om 23:37
Laatste update: 11 maart 2023 om 00:03

Denzel Dumfries zal niet graag terugdenken aan het duel van Internazionale met Spezia van vrijdagavond. De Nederlander veroorzaakte een late strafschop, waaruit de thuisploeg het winnende doelpunt maakte: 2-1.

Inter kwam na 55 minuten spelen op een achterstand. De treffer was bijzonder, want hij kwam van Daniele Maldini, de zoon van AC Milan-icoon Paolo Maldini. In de 83e minuut maakte Romelu Lukaku gelijk uit een strafschop. Even leek het duel af te stevenen op een gelijkspel.

Tot het aanbreken van de 85e minuut. Dumfries liep toen zijn directe tegenstander in de rug, waarna scheidsrechter Livio Marinelli naar de stip wees. Spezia-aanvaller M’Bala Nzola faalde niet vanaf elf meter en ontpopte zich tot de matchwinner.

De veroorzaakte penalty komt op een ongelukkig moment voor Dumfries, die de afgelopen weken zijn basisplaats kwijtraakte. Tegen Spezia was hij ook invaller. Serie A-koploper Napoli kan morgen bij een overwinning het gat met Inter vergroten tot liefst achttien punten.