AZ-scout Numan: 'Kerkez is type Roberto Carlos'

AZ blij met 'geweldige ontwikkeling': "Ik vind het een type Roberto Carlos"

11 maart om 09:18

Arthur Numan is onder de indruk van Milos Kerkez bij AZ. De scout van de Alkmaarders stelt wel dat het tijdens de coronaperiode een hele klus was om de negentienjarige Hongaar te bekijken bij AC Milan.

De voormalige linksback van Oranje vertelt dat AZ Kerkez op het spoor kwam in de jeugd van de Italiaanse topclub. "Hij stond bij ons op de lijst. Door corona zaten we allemaal beelden te bekijken en iedereen was positief", zegt hij bij Ziggo Sport. "Max Huiberts (technisch directeur, red.) is er toen met Carlos Aalbers (toenmalige hoofdscout, red.) naartoe gevlogen en ze zeiden dat ik ook moest komen."

Het viel echter niet mee om Kerkez aan het werk te zien. "Ik stapte in het vliegtuig en kreeg een bericht dat de wedstrijd vanwege corona niet door kon gaan. Ik kon er niet meer uit en ben toen toch maar naar Italië gevlogen." Een straf was dat zeker niet, lacht Numan. "Ik heb Kerkez helaas niet gezien, maar wel lekker pizza en pasta gegeten."

AZ haalde Kerkez in januari 2022 naar Alkmaar, waar hij sinds vorige zomer moeiteloos Owen Wijndal vervangt. Numan is onder de indruk van de Hongaarse international, die op dezelfde positie als hem speelt. De voormalig PSV'er moet echter aan iemand anders denken. "Hoe hij zich bij ons aan het ontwikkelen is, dat is geweldig. Ik vind het een Roberto Carlos-type. Een beetje gif en hij blijft negentig minuten lang gaan. Opkomen, omschakelen..."

Kerkez ligt tot medio 2026 vast in het AFAS Stadion. Dit seizoen was hij goed voor vier treffers en zeven assists in 38 officiële duels.