Uitbarsting van Fortuna-coach verklaard: 'Hoe kan deze goal gegeven zijn?'

Veelbesproken Velázquez geeft tekst en uitleg: 'Vind het jammer om terug te zien'

11 maart om 21:48

Julio Velázquez heeft tekst en uitleg gegeven over zijn woede-uitbarsing langs de lijn bij Fortuna Sittard. De coach vindt dat een goal van FC Twente afgekeurd had moeten worden, al kijkt hij niet met plezier terug naar de beelden van zichzelf.

Tegen FC Twente reageerde Velázquez zijn woede af op de geluidsapparatuur en de dug-out. Het duel eindigde uiteindelijk in 0-3. Na afloop verschijnt de Spanjaard voor de camera van ESPN. "Waarom ik zo boos werd? Ik wil daar nu niet over praten. Ik vind het jammer om de beelden terug te zien."

Toch verklaart Velázquez zijn uitbarsting vervolgens in gebrekkig Engels. "Er zijn regels: de bal moet stilliggen om een vrije trap te kunnen nemen, maar dat was niet het geval. Ik begrijp dat niet. Hoe kan deze goal gegeven zijn? De wedstrijd kwam in een gekke fase terecht. Maar goed, we moeten ons nu op de volgende wedstrijd focussen. Het is onmogelijk om dit te veranderen."

Het is niet voor het eerst dat Velázquez opzien baart met zijn uitbarstingen langs de lijn. De Spanjaard is sinds begin september in dienst bij Fortuna. Hij heeft de club wel naar de middenmoot van de Eredivisie weten de loodsen.