Van Nistelrooij tikt PSV-spelers op de vingers na overwinning: Onacceptabel

Van Nistelrooij tikt PSV-spelers op de vingers na overwinning: "Onacceptabel"

12-03-2023 21:20
23

Ruud van Nistelrooij is tevreden met de 5-2 zege op SC Cambuur, maar allesbehalve met de manier waarop zijn ploeg aan de wedstrijd begon. Het waren de bezoekers die de grootste kansen kregen.

"De eerste helft, maar zeker de eerste 25 minuten...", zegt Van Nistelrooij bij ESPN. "Dat is onacceptabel, met welke energie en ambitie je uit de kleedkamer komt. Dat is veel te weinig. Zij maken er één, maar kunnen er drie maken. Dat mag gewoon niet gebeuren, zeker niet in de fase waarin we zitten. Het is voor mij een vraagteken dat dat gebeurt."

"Het gaat niet om tegen wie je speelt, maar dat je laat zien tegen wie je speelt. Dat zie je aan de lichaamshouding van de spelers. Je moet uitstralen dat je alles wil doen en laten om te winnen. Ik vond dat heel opvallend. Dit heb ik vor het laatst gezien bij Cambuur-uit. Ze hebben het zelf gerepareerd en dan zie je dat we prima kunnen spelen."

Waar het dan door komt? "Jij (verslaggever, red.) zegt onderschatting en daardoor heb je wellicht een mindere focus. Weinig ploegen kunnen zich dit veroorloven. Drommel pakte een goede bal en Mahi schiet over, maar ze stonden wel voor z'n neus."