PEC blijft op titelkoers, Ajax-talenten verrassen NAC, VVV wint door prachtgoal

13-03-2023 21:57 Laatste update: 21:58
71

PEC Zwolle ligt nog steeds op koers voor het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper won maandagavond met minimale cijfers op bezoek bij De Graafschap. NAC Breda leed juist een grote nederlaag tegen de talenten van Jong Ajax, terwijl VVV-Venlo de topper tegen Almere City heeft gewonnen.

De Graafschap - PEC Zwolle 0-1
Heracles Almelo heeft koploper PEC weer in het vizier in de KKD, nadat de Zwollenaren in de afgelopen weken puntenverlies leden. Het lastige uitduel bij De Graafschap was daardoor van groot belang. Al na dertien minuten greep PEC de leiding: nadat Lennart Thy de lat en de paal al geraakt had, schoot hij bij zijn derde serieuze poging wel raak.

Na een goede start zakten de bezoekers echter weg. De Graafschap zette juist steeds meer aan, terwijl de fans van De Superboeren ook bloed roken. PEC wist echter stand te houden. Het trok de overwinning over de streep, waardoor het gat met Heracles nu even zes punten is. PEC heeft wel een duel meer gespeeld.

NAC Breda - Jong Ajax 2-6
De Bredanaars waren voorafgaand aan het duel bezig aan een sterke reeks, terwijl Jong Ajax juist erg wisselvallig is. De Amsterdamse talenten werden in het Rat Verlegh Stadion echter versterkt met wat spelers uit het eerste elftal, zoals Francisco Conceição, Lorenzo Lucca, Youri Regeer en Youri Baas. Daar had NAC het duidelijk moeilijk mee: na iets meer dan twintig minuten spelen stond het al 0-3. Extra pijnlijk: Donny Warmerdam, die in de winter nog op het punt stond om naar NAC te gaan, maakte de openingstreffer.

Vlak voor rust maakte Lucca na een vlotte combinatie ook nog de 0-4, terwijl het vlak na de pauze 0-5 werd door een prachtig doelpunt van Conceição. NAC speelde daarna niet beter, maar het maakte de achterstand wel iets dragelijker. Elías Már Ómarsson en Jort van der Sande kwamen tot scoren namens de thuisploeg, maar Regeer bepaalde de einduitslag op 2-6. Door de nederlaag krijgt MVV Maastricht vrijdag de kans om NAC van de zevende plek af te stoten.

Almere City - VVV-Venlo 1-3
In Almere stond de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie op het spel. Via Jochem Ritmeester van de Kamp kwam de thuisploeg nog op voorsprong, maar daarna bleek VVV dodelijk effectief. De Limburgers wisten uiteindelijk drie keer tot scoren te komen. De mooiste treffer kwam zonder twijfel op naam van Kees de Boer, die Bergkampiaans scoorde.