'Nieuwe onthulling zaak-Negreira: Barça op de hoogte van aanstelling arbiter'

'Nieuwe onthulling zaak-Negreira: Barça op de hoogte van aanstelling arbiter'

15-03-2023 09:59
108

Er komt steeds meer naar buiten in de zaak-Negreira, waar FC Barcelona bij betrokken is. Naast dubieuze transacties hebben de Catalanen ook nauw contact met de scheidsrechterscommissie gehad over de aanstelling van de arbiter in de Copa del Rey-finale van 2017.

Barcelona dreigt een gigantische straf te krijgen wegens een corruptieschandaal. Vrijdag werd bekend dat de openbaar aanklager in Catalonië Barcelona aanklaagt vanwege betalingen aan het adres van José Maróa Enriíquez Negeira, die ten tijde van de transacties voorzitter van de scheidsrechterscommissie in Spanje was. Woensdag komt er meer aan het licht.

El Conficencial weet dat de zoon van Negreira, Javier Enríquez Romero, Barcelona in februari 2017 al inlichtte over wie de Copa del Rey-finale zou leiden. Albert Soler, toenmalig sportief directeur, ontving naar verluidt: 'Het wordt Clos Gómez, 99 procent.' Gómez leidde inderdaad de eindstrijd tussen Barcelona en Deportivo Alavés, die met 3-1 werd gewonnen door de Catalanen.

Wanneer de rechter in Spanje oordeelt dat er sprake van corruptie is, kan ervoor gekozen worden het bedrijf in z'n geheel op te heffen. In dat geval houdt Barcelona op te bestaan. Een ander, minder dramatisch, scenario is dat Barcelona wordt uitgesloten van Champions League-voetbal.