AZ-talenten zorgen weer voor ongekende stunt: Real Madrid met 4-0 afgedroogd

15-03-2023 15:48
92

De talenten van AZ hebben opnieuw voor een gigantische stunt gezorgd in de Youth League. De ploeg van trainer Jan Sierksma heeft na FC Barcelona ook Real Madrid uitgeschakeld, waardoor de halve finale van het prestigieuze jeugdtoernooi een feit is. In Wijdewormer werd het 4-0.

Ruim twee weken geleden zorgde AZ O18 al voor een grote stunt op bezoek bij FC Barcelona, door op spectaculaire wijze met 0-3 te winnen. Daardoor wachtte een prachtig affiche tegen Real Madrid op de Alkmaarse talenten. Trainer Sierksma kon een aantal gevestigde namen toevoegen aan zijn selectie voor het treffen met De Koninklijke: spelers als Ernest Poku, Fedde de Jong en Mexx Meerdink stonden allemaal op het veld.

Vanaf de eerste minuut waren de intenties van de thuisploeg duidelijk: Real Madrid mocht het spel maken, terwijl AZ op de counter loerde naar kansen. Na 25 minuten spelen konden de vele aanwezige fans uit hun dak gaan. AZ-verdediger Daniël Beukers leek de bal net niet te kunnen raken uit een corner, maar door een fout van doelman Diego Piñeiro frommelde Beukers de bal toch in het doel: 1-0.

AZ O18 was daarna de gevaarlijkste partij, ondanks dat Real nog steeds het spel maakte. Nog geen vijf minuten later konden de Alkmaarders de score daardoor verdubbelen: met een geweldige sprint liet Poku iedereen zijn hielen zien, waarna hij ook nog eens overtuigend afrondde. AZ zat daardoor op rozen. De Noord-Hollanders kregen voor rust zelfs nog wat kansen op een derde treffer, maar die viel niet.

Na de pauze kwam Real Madrid scherp uit de kleedkamer, waardoor AZ meer en meer werd teruggedrongen. De Spanjaarden kregen wat goede mogelijkheden. AZ-keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro en zijn verdediging moesten daardoor meerdere keren handelend optreden, met succes: Real Madrid wist de aansluitingstreffer niet te maken.

In het laatste kwartier maakte AZ het feest zelfs meer dan compleet. Eerst zorgde Meerdink, die niet eens lekker in de wedstrijd zat, ervoor dat de 3-0 op het scorebord kwam. Daarna lag de Real-defensie helemaal open, waardoor Beukers met een overtuigende run tekende voor zijn tweede van de middag. Hij bepaalde de einduitslag op 4-0.

Door de volgende grote stunt mag AZ O18 zich gaan melden in het Zwitserse Nyon, waar de halve finales en finale van de Youth League worden afgewerkt. De talenten van Sporting Portugal zijn nu de tegenstander. Die ploeg vermorzelde Ajax O18 nog in de Youth League, door met 5-1 te winnen. De halve finale staat op 21 april op de rol.