Napoli blijft huishouden in Champions League en legt ook Eintracht op het hakblok

15-03-2023 22:50 Laatste update: 22:51
9

Het is Napoli weer gelukt om een tegenstander dominant uit de Champions League te werken. Dit keer was Eintracht Frankfurt het slachtoffer van de ploeg van Luciano Spalletti, dat met 3-0 van de Duitsers. Victor Osimhen was de grote man met twee doelpunten aan Italiaanse zijde.

De eerste wedstrijd in Frankfurt eindigde in 0-2 dus waren er nog mogelijkheden om door te gaan voor de Duitse bezoekers. De wedstrijd werd voor het eerste fluitsignaal overschaduwt door de nare incidenten in het centrum van Napels. De fans van Eintracht Frankfurt waren niet welkom in het stadion, maar gingen in de stad wel op de vuist met de Italiaanse politie. De stad werd gesloopt tot een oorlogsgebied nog voor de eerste aftrap.

Vanaf het eerste moment van de wedstrijd probeerde Frankfurt het om toch die belangrijke eerste goal te maken, maar echt vlotten wilde dit niet. Napoli had de wedstrijd snel onder controle en had veel de bal. De ploeg van Spalletti was totaal in controle en drukte dat voor rust ook uit in de score. Vlak voor de onderbreking was het Osimhen die enorm hoog kwam bij een voorzet van Matteo Politano. De Nigeriaan knikte de bal bekeken binnen en zorgde voor de 1-0 van de Napolitanen.

Na rust ging veranderde het wedstrijdbeeld op geen enkele manier. Frankfurt had erg weinig te vertellen en Napoli ging vrolijk door met scoren. Osimhen stond in minuut 53 weer op de goede plek om raak te koppen. De spits viel naar op zijn pols, maar kon uiteindelijk zijn 2-0 alsnog in goede gezondheid vieren. Piotr Zielinski mocht zijn goede wedstrijd ook nog belonen. De Poolse middenvelder schoot een zelf verdiende penalty binnen, waardoor de eindstand 3-0 werd.

Met vijf doelpunten voor en nul tegen liet Napoli ook tegen Eintracht Frankfurt zien dat ze tot nu toe oppermachtig zijn in de Champions League. De Italianen stoten door naar de kwartfinale en de Duitsers zwaaien af. Napoli is daarmee de derde Italiaanse ploeg die de kwartfinale van het miljardenbal haalt.