United wint en stoor door in Europa League, PSV-beul Sevilla komt met schrik vrij

United wint en stoot door in Europa League, PSV-beul Sevilla komt met schrik vrij

16 maart 2023 om 20:48
Laatste update: 16 maart 2023 om 20:55

Het Manchester United van Erik ten Hag heeft ook in Spanje een overwinning op geboekt op Real Betis. De kwartfinale van de Europa League is daardoor een feit voor de Nederlandse manager. PSV-beul Sevilla en Juventus gaan ook door naar de volgende ronde van het tweede Europese toernooi.

Real Betis - Manchester United 0-1
United stond al met één been in de kwartfinale van de Europa League, doordat het een week eerder al met 4-1 won van Betis. De Nederlander voelde zich daardoor comfortabel genoeg om een aantal wijzigingen door te voeren. Daardoor mochten onder meer Tyrell Malacia en Harry Maguire aan de aftrap verschijnen. Het leverde een evenwichtige wedstrijd op in Zuid-Spanje.

Betis verzuimde echter te scoren in de beginfase, waardoor de hoop op een stunt al snel weg was. In de tweede helft maakte Marcus Rashford ook nog eens de openingstreffer met een heerlijke pegel. Die klap kwam Betis niet meer te boven: het bleef 0-1, waardoor United één van de teams is die Feyenoord kan treffen.

Fenerbahçe - Sevilla 1-0
Net als tegen PSV boekte Sevilla in de heenwedstrijd een mooie zege op zijn opponent. In eigen huis werd het een week eerder 2-0, maar toch zat de spanning erin in Turkije. Op slag van rust maakte Fenerbahçe namelijk de openingstreffer vanaf elf meter, waardoor Sevilla plots moest vrezen. De thuisploeg had daarna alleen maar de bal, domineerde, maar toch hielden de Spanjaarden met kunst en vliegwerk stand. Daardoor stoot Sevilla ook door naar de volgende ronde.

SC Freiburg - Juventus 0-2
Ook in Duitsland werd er een gelijkwaardige wedstrijd afgewerkt, tot Freiburg-verdediger Manuel Gulde in de fout ging: op slag van rust liep hij tegen zijn tweede gele kaart aan, waarna een strafschop voor Juventus volgde. Dušan Vlahović benutte die. Juventus kwam daarna amper meer in de problemen en maakte zelfs nog de 0-2. De Oude Dame deelt zo een knock-out uit aan Mark Flekken en co.

Overige uitslagen in de Conference League
*Slovan Bratislava - FC Basel 2-1
Djurgarden - Lech Poznan* 0-1
Sivasspor - Fiorentina* 1-3
(Alle ploegen met een sterretje gaan door naar de kwartfinale)