Crystal Palace grijpt in en stuurt Vieira de laan uit na tegenvallende resultaten

Crystal Palace grijpt in en stuurt Vieira de laan uit na tegenvallende resultaten

17 maart om 09:30

Crystal Palace heeft Patrick Vieira op straat gezet. Dat meldt de club vrijdagochtend in een officieel statement. De ploeg staat op dit moment drie punten van de degradatiezone af en dat was voor de clubleiding genoeg reden om in te grijpen.

"Wij vinden het enorm vervelend dat we deze beslissing moesten nemen", vertelt voorzitter Steve Parish in een statement. "De resultaten van de afgelopen weken hebben ervoor gezorgd dat we nu in een benarde situatie zitten. Wij voelden dat er een verandering nodig was om ons de beste kansen te geven op handhaving in de Premier League. Vieira heeft er in ieder geval alles aan gedaan."

De club won onder Vieira nog geen wedstrijd in 2023. Samen met de Fransman is ook zijn hele staf vertrokken bij Crystal Palace. Vieira kwam in de zomer van 2021 naar Crystal Palace en begon goed bij de club. De ploeg eindigde toen twaalfde en bleef gemakkelijk in de Premier League. Dat seizoen haalde de club ook de halve finale van de FA Cup. Wie de nieuwe manager van Crystal Palace zal gaan worden is nog onbekend.