Kogel door de kerk: Arsenal-icoon Vieira keert als manager terug in Londen

4 juli 2021 om 14:24

Arsenal-icoon Patrick Vieira keert als manager van Crystal Palace terug in de Premier League. De Fransman heeft voor drie seizoenen getekend op Selhurst Park.

De aanstelling van Vieira hing al even in de lucht: na de eerste geruchten van vorige week, kwam hij zondagmiddag zelf met de bevestiging. Even later verwijderde hij zijn tweet weer, maar Crystal Palace maakt de opvolger van Roy Hodgson nu ook officieel bekend.

Vieira tekent voor drie seizoenen bij Crystal Palace, dat afgelopen seizoen op de veertiende plaats eindigde in de Premier League. De oud-trainer van de Manchester City-beloften, New York City FC en OGC Nice heeft een grote reputatie in Engeland. Na zijn bekende succesperiode bij Arsenal speelde Vieira voor Juventus, Internazionale en Manchester City.

"Ik kijk ontzettend uit naar deze kans om weer in de Premier League te werken", zegt Vieira op de site van Crystal Palace. "Dit project spreekt me heel erg aan." Crystal Palace begint het nieuwe Premier League-seizoen op 14 augustus met een uitwedstrijd tegen Chelsea.