Jansen prijst 'slangenmens' van AZ:

AZ-coach Jansen: 'Als ik hem eruit mag lichten: heel bijzonder wat hij doet'

19 maart 2023 om 08:22

AZ-trainer Pascal Jansen zet Sven Mijnans in het zonnetje na de knappe stunt tegen SS Lazio in de Conference League. De 23-jarige aanvallende middenvelder heeft zich moeiteloos aangepast in Alkmaar.

"Als ik Sven eruit mag lichten: het is heel bijzonder wat hij doet", zei Jansen na de 2-1 thuiszege tegen de nummer drie van de Serie A, geciteerd door NU.nl. "Hij heeft zich razendsnel aangepast en dat zegt iets over zijn talent en persoonlijkheid. Hij voelt aan wat gevraagd wordt en kan dat ook op hoog niveau uitvoeren."

Mijnans kwam in januari voor ongeveer 2,5 miljoen euro over van Sparta. Daar begon hij de eerste weken van het Eredivisie-seizoen zelfs als wisselspeler, maar daarna maakte hij een stormachtige ontwikkeling door. "Het lijkt heel lang geleden dat ik bij Sparta op de bank zat. Dat is best gek, maar ook fantastisch dat het nu zo goed gaat. Hoe dat kan? Ik ben hier bij AZ op mijn plaats en heb een fantastisch team om me heen. Het is heerlijk spelen met Jordy Clasie en Tijjani Reijnders achter me. De verdediging is comfortabel, de spits is balvast. Daar kun je je als nieuweling zo tussenwurmen en meedraaien."

Sparta-fan Hugo Borst noemde hem in een column in het Algemeen Dagblad een 'slangenmens'. "Het klopt wel een beetje dat ik een slangenmens ben. Je hoeft niet de sterkste te zijn, je kan ook een beetje slim zijn", besluit de aanvallende middenvelder. Zondag wacht alweer de volgende topper voor AZ tijdens het bezoek aan FC Twente.