Ledezma op huurbasis weg bij PSV

Update: Ledezma verlengt en kondigt huurdeal aan: 'Blij dat PSV in me gelooft'

19 maart 2023 om 12:38
Laatste update: 19 maart 2023 om 12:38

Richard Ledezma gaat PSV op huurbasis verruilen voor New York City FC. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De 22-jarige middenvelder komt dit seizoen nauwelijks voor in de plannen van trainer Ruud van Nistelrooij.

Ledezma kwam dit seizoen niet vaak in actie voor PSV, waarna een huurdeal aan de orde kwam. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de overeenkomst tussen beide clubs er precies uit gaat zien, maar New York City gaat hem waarschijnlijk tot aan het einde van dit kalenderjaar huren, aangezien de MLS namelijk per volledig jaar loopt. 

PSV wil alleen meewerken aan een huurdeal als Ledezma zijn contract verlengt, zodat de transferrechten behouden kunnen worden. Als alles volgens plan gaat verlengt hij zijn contract tot 2025, alvorens hij afreist naar zijn geboorteland. 

Ledezma heeft een lastig jaar achter de rug. De middenvelder scheurde afgelopen seizoen zijn kruisband af, waardoor hij een jaar niet in actie kon komen. Hij is nu weer fit, maar gaat naar alle waarschijnlijkheid alsnog niet veel aan spelen toe komen in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Om die reden is een tijdelijk vertrek een goede oplossing. 

Update: Richard Ledezma ontbreekt zondag in de wedstrijdselectie van PSV voor het treffen met Vitesse, omdat hij op het punt staat om een huurtransfer af te ronden. Dat bevestigen de Eindhovenaren. De 22-jarige Amerikaan gaat aan de slag bij New York City FC, meldde het Eindhovens Dagblad al.

Ledezma heeft wel eerst zijn contract in het Philips Stadion verlengd, waardoor hij nu tot medio 2025 vastligt. "Ik ben heel blij dat PSV wederom heeft laten zien dat ze in me geloven", vertelt hij op de clubsite. "Nu kijk ik er enorm naar uit om meer ervaring op te gaan doen, dus laten we hopen dat het snel rond komt."