Van Nistelrooij over Oranje-afwezige Joey Veerman

Van Nistelrooij over Oranje-afwezige: 'Gaat zeker een keer bij de selectie komen'

18 maart 2023 om 09:18

Ruud van Nistelrooij heeft het opgenomen voor Joey Veerman, die afgelopen week te horen kreeg dat hij geen deel uitmaakt van de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De PSV-trainer stelt dat zijn middenvelder zich niet van de wijs moet laten brengen door het nieuws.

De 24-jarige Veerman verloor aan het begin van dit seizoen tijdelijk zijn basisplaats bij PSV. Van Nistelrooij kwam hier al snel weer op terug en inmiddels is de Volendammer een van de dragende krachten op het middenveld van de Eindhovenaren. 

De PSV-trainer is positief over zijn ontwikkeling. "Ik denk dat hij vooral door moet gaan waar hij mee bezig is. Dat is het vooral. We weten dat zijn kwaliteiten aan de bal liggen, in het positiespel, de passing vooruit en scorend vermogen. Daarin laat hij zien dat hij goede stappen maakt en daar zit ook nog een verdere ontwikkeling in", aldus Van Nistelrooij, geciteerd door het Eindhovens Dagblad

Er is ook kritiek op Veerman, die vanwege een gebrek aan handelingssnelheid nog wel eens een verkeerde bal geeft. "Naturlijk zijn er op zijn positie momenten in het verdedigen, duelleren, druk zetten vooruit en het pure manverdedigen. Daar zit bij Joey een ontwikkeling in, maar dat kan nog doorgaan. Als hij zijn huidige lijn doorzet en volhoudt, gaat hij zeker een keer bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal komen."