Van der Ree moet Groningen-selectie in allerijl inlichten

Voorbereiding Groningen verstoord: 'Selectie ingelicht toen we aankwamen'

19 maart 2023 om 12:35

FC Groningen-trainer Dennis van der Ree zag zijn voorbereiding op de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen verstoord worden. Zondagochtend werd duidelijk dat hij na dit seizoen plaatsmaakt voor Dick Lukkien.

Algemeen directeur Wouter Gudde wees al met de beschuldigende vinger naar FC Emmen vanwege het uitlekken van het nieuws. Ook Van der Ree erkent dat de voorbereiding op de wedstrijd tegen sc Heerenveen enigszins werd verstoord "Nu net even. De spelers en de staf waren niet op de hoogte. Toen het naar buiten kwam heb ik ze wel ingelicht. Dat deed ik toen we hier aankwamen. Ik heb niet het idee dat de selectie meteen in de put raakt, maar het was even een mededeling. Ze gaven me een knuffel, dat vond ik wel mooi."

Voor Van der Ree zelf kwam het nieuws niet als donderslag bij heldere hemel. "Ik was een aantal weken geleden al ingelicht dat ze aan het kijken waren wat de mogelijkheden waren op de markt. En afgelopen week kreeg ik te horen dat het Dick Lukkien is geworden. Dat was voor mij geen leuke boodschap, maar ik had het aan de voorkant al vernomen. Ik zal de komende dagen naar buiten brengen wat het betekent voor mij. Dat is niet voor nu."

Groningen is om 12.15 uur begonnen aan de derby tegen Heerenveen.