PSV niet blij met Feyenoord-overwinning in Klassieker: 'Dat was ideaal geweest'

PSV niet blij met Feyenoord-overwinning in Klassieker: 'Dat was ideaal geweest'

19-03-2023 17:44
46

Ruud van Nistelrooij heeft zeker niet gejuicht na de winnende goal van Lutsharel Geertruida in De Klassieker. Feyenoord won daardoor met 2-3 van Ajax, maar de PSV-trainer had de wedstrijd het liefst in een gelijkspel zien eindigen.

PSV speelt zondagmiddag zelf tegen Vitesse, maar daarvoor werd De Klassieker afgewerkt in de Johan Cruijff Arena. Als Van Nistelrooij voor de camera van ESPN verschijnt, krijgt hij vragen over de kraker in Amsterdam. "Natuurlijk heb je het liefst dat beide teams daar puntenverlies lijden. Dat was ideaal geweest, maar uiteindelijk moeten wij hier zelf zaken doen om te winnen. Verder telt er niks anders", stelt de oud-spits.

Van Nistelrooij en zijn spelers hebben De Klassieker wel gevolgd, voorafgaand aan hun eigen duel. "We keken onderweg in de bus en ook in het stadion volgden we het allemaal. Die wedstrijd is natuurlijk ook van belang voor onszelf, maar tegelijkertijd ligt de focus op winst bij Vitesse."

Door de nederlaag van Ajax kan PSV in punten gelijk komen met de Amsterdammers. De ploeg van Van Nistelrooij moet dan wel winnen bij Vitesse. Als dat lukt, blijft het gat met Feyenoord zes punten.