Man United pakt overwinning na drie rode kaarten binnen een minuut bij Fulham

19-03-2023 19:29 Laatste update: 19:33
8

Manchester United heeft zondagavond weer een belangrijke overwinning gepakt in de FA Cup. In een rechtstreeks duel met de nummer negen van de Premier League, Fulham, werd er met 3-1 gewonnen. De tegenstander kwam nog met negen man te staan door twee snelle rode kaarten voor spelers en een voor de trainer.

Erik ten Hag koos tegen Fulham voor roulatie en liet een aantal andere namen starten in de basiself. Zo mochten Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Scott McTominay en Marcel Sabitzer vanaf de aftrap beginnen. Ook die namen konden er niet voor zorgen dat Manchester United scoorde in de eerste helft. Beide teams gingen met een 0-0 stand aan de thee in Old Trafford.

Na rust was het wel bijna direct raak toen Aleksandar Mitrovic weer een doelpunt maakte voor Fulham. De Servische topschutter zorgde voor een voorsprong van de bezoekers. Daarna deed zich een opmerkelijk moment voor. Willian kreeg een rode kaart, omdat hij een bal met zijn hand van de lijn haalde. Maar de doelpuntenmaker Mitrovic ging daardoor zo uit zijn dak tegen de scheidsrechter, dat ook hij met rood op zak kon gaan douchen. Daarna kreeg ook trainer Marco Silva nog een rode prent.

Met negen man lukte het Fulham niet om de voorsprong vast te houden. Vijf minuten na de rode kaarten was het Bruno Fernandes die vanaf de strafschopstip de gelijkmaker binnen schoot. Twee minuten daarna maakte de gehuurde Sabitzer zijn eerste doelpunt voor Manchester United. De Oostenrijker bepaalde de stand op 2-1. Het slotakkoord was voor Fernandes. De Portugees mocht zijn tweede van de avond maken, waardoor de eindstand 3-1 werd.

Ten Hag en United blijven daardoor in de race voor de FA Cup. The Mancunians spelen de halve finale van het bekertoernooi en mogen dus blijven hopen op een tweede prijs na de eerder gewonnen Carabao Cup.