Bayern München verspeelt koppositie tegen Frimpong, Bakker en Fosu-Mensah

19-03-2023 19:43
14

Bayern München is de koppositie kwijt in Duitsland. De recordkampioen ging op bezoek bij Bayer Leverkusen, waar Jeremie Frimpong, Mitchel Bakker en Timothy Fosu-Mensah in actie kwamen, met 2-1 onderuit.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Bayern München, dat na 21 minuten op voorsprong kwam door een van richting veranderd schot van Joshua Kimmich. Die voorsprong wist de ploeg van basisspeler Matthijs de Ligt niet vast te houden.

Sterker nog, in de tweede helft draaide Leverkusen de wedstrijd volledig om. Eerst benutte Exequiel Palacios een omstreden strafschop en twintig minuten voor tijd mocht de Argentijnse middenvelder weer aanleggen. Hij faalde wederom niet. De overtredingen werden gemaakt door De Ligts ploeggenoten Benjamin Pavard en Dayot Upamecano.

De Ligt en Frimpong stonden aan de aftrap in Leverkusen, terwijl Bakker en Fosu-Mensah na 84 minuten invielen. Ryan Gravenberch, Daley Blind en Noussair Mazraoui bleven op de bank. Door de derde nederlaag van het seizoen moet Bayern München de koppositie inleveren bij Borussia Dortmund. Het verschil is één punt na 25 van de 34 speelrondes.