Gimenez bekogeld door Ajax-aanhang: Dom, ik dacht dat ze daar voor mij zaten

Gimenez bekogeld door Ajax-aanhang: "Dom, ik dacht dat ze daar voor mij zaten"

20 maart - 08:21 Laatste update: 12:51
144

Santiago Gimenez was na zijn openingstreffer in de Klassieker even vergeten dat er geen Feyenoord-supporters in de Johan Cruijff Arena zaten. Hij sprong - zoals gebruikelijk - over de boarding en werd tot zijn schrik bekogeld door de F-Side, de harde kern van Ajax.

"Ik heb nog nooit een Klassieker meegemaakt", verontschuldigde Gimenez zich na afloop, geciteerd door De Telegraaf. Na zijn goal zag hij achter het doel een grote Mexicaanse vlag hangen. De spits van Feyenoord rende er automatisch naartoe. "Dom, ik dacht dat ze daar voor mij zaten. Maar binnen twee seconden had ik in de gaten dat er alleen maar Ajax-fans zaten en dat het een heel slecht idee was om die kant op te vliegen."

Achteraf moet Gimenez, die werd bekogeld met bier en allerlei voorwerpen, erom lachen. Hij vond de Klassieker de 'meest waanzinnige' wedstrijd in zijn carrière. "Echt, dit is zo verschrikkelijk cool om mee te maken. Ik ben van Mexico naar Nederland gekomen. Dit is een totaal andere plek in de wereld, maar ik vind het hier geweldig en de club is één grote familie. Iedereen vraagt nu of dit het hoogtepunt van het seizoen is, maar ik hoop dat ik dat over acht wedstrijden meemaak…", doelt Gimenez op het kampioenschap.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s