'Mourinho en Lazio-preses moeten uit elkaar worden gehaald'

'Geschorste Mourinho en Lazio-voorzitter moeten uit elkaar worden gehaald'

20 maart 2023 om 18:36

AS Roma-trainer José Mourinho kreeg het na de Derby della Capitale aan de stok met SS Lazio-voorzitter Claudio Lotito. De twee kemphanen moesten in de spelerstunnel uit elkaar worden gehaald, melden Italiaanse media.

Mourinho zat een schorsing uit en bekeek de stadsderby vanuit de spelersbus, maar na afloop zocht hij zijn ploeg wel op. Het ging mis toen Lazio-verdediger Alessio Romagnoli voor de kleedkamer van AS Roma een feestje vierde. In het tumult dat ontstond botste Mourinho met Lotito. 

"Waar kijk jij nou naar?", zou de oefenmeester hebben geroepen, om daar een ferme vloek aan toe te vogen. "Ik ben de president van Lazio. Wie ben jij? Dit is mijn thuis en je zou hier niet eens mogen zijn", reageerde Lotito. Ook Gianluca Mancini (Roma), Luis Alberto (Lazio) en Mourinho’s assistent Salvatore Foti zouden een rol gespeeld hebben bij de schermutselingen bij de kleedkamers.

Luis Alberto liet zich na afloop kritisch uit over AS Roma. "Ze kunnen beter zwijgen. Roma was hier niet om te voetballen, maar alleen om te provoceren. Dat gebeurde continu. Ze praten veel, maar nu zullen ze zich klote voelen", zei de Spaanse spelmaker, die met Lazio donderdag door AZ werd uitgeschakeld in de Conference League.

Al tijdens de wedstrijd liepen de gemoederen hoog op in het Stadio Olimpico. Roger Ibañez, Bryan Cristante (beide Roma) en Adam Marusic (Lazio) kregen een rode kaart. I Biancocelesti won uiteindelijk met 1-0 van I Giallorossi, dat het volgende maand opneemt tegen Feyenoord in de Europa League.