'Twente hoopt nieuwe deal te sluiten met Ajax: Tukkers willen het liefst kopen'

'Ga niet roepen dat ik blijf of terugga naar Ajax. Ik moet inderdaad veel spelen'

21 maart 2023 om 07:41

Anass Salah-Eddine weet nog niet waar zijn toekomst ligt, maar FC Twente onderzoekt de optie om de multifunctionele linkspoot te behouden. De Tukkers huren Salah-Eddine dit seizoen van Ajax en willen hem het liefst definitief inlijven. Eerder weigerde Ajax nog om een optie tot koop op te nemen in de huurdeal.

Salah-Eddine kende een wat moeilijke start bij Twente, maar nu speelt hij meer en valt hij op. De jeugdinternational speelde al als linksback, verdedigende middenvelder en buitenspeler. Komende zomer loopt zijn huurcontract af bij Twente. TC/Tubantia deed navraag bij Jan Streuer. De technisch directeur stelt dat Twente kijkt naar een langer verblijf van Salah-Eddine.

De nummer vijf van de Eredivisie zou het opleidingsproduct van Ajax het liefst definitief overnemen, maar de club onderzoekt de mogelijkheden. Ajax heeft nog geen standpunt ingenomen, meldt de regionale krant. Zelf weet Salah-Eddine nog niet waar zijn toekomst ligt, zo zegt hij. "Of ik bij FC Twente blijf na dit seizoen? Goede vraag, maar ik ga daar nu nog niet op antwoorden. Ik durf het nog te niet te zeggen. Ik hoop het wel", zegt hij tegen Tubantia.

Al snel neemt Salah-Eddine was gas terug. "Na het seizoen ga ik kijken wat het beste is. Ik ga nu niet roepen dat ik hier blijf, of terugga naar Ajax. Ik moet inderdaad veel spelen en me elke week laten zien. Of Ajax al van zich heeft laten horen? Dat houd ik voor mezelf. Wat FC Twente wil? Dat moet je aan Jan (Streuer, technisch directeur, red.) vragen", lacht de 21-jarige Amsterdammer.