Karsdorp krijgt slecht nieuws: geen nieuw weerzien met jeugdliefde Feyenoord

Karsdorp krijgt slecht nieuws: geen nieuw weerzien met jeugdliefde Feyenoord

21 maart 2023 om 15:26
Laatste update: 21 maart 2023 om 15:27

Rick Karsdorp moet het nieuwe weerzien met zijn oude club Feyenoord laten schieten. De Oranje-international kampt met een scheurtje in zijn meniscus, waardoor hij geopereerd zal moeten worden.

AS Roma deelt het nieuws via de clubkanalen. De opponent van Feyenoord noemt geen precieze hersteltijd, maar het is eigenlijk uitgesloten dat Karsdorp op tijd fit is voor het tweeluik tegen Feyenoord. Dat is zuur voor de rechtback, die recent nog onder het mes ging door een breuk in het tussenschot van zijn neus. De verwachting was toen echter dat Karsdorp wel op tijd fit zou zijn voor het weerzien in de kwartfinale van de Europa League.

Ook voor Roma is de kwetsuur van Karsdorp geen goed nieuws. Nadat de oud-Feyenoorder in genade werd aangenomen door trainer José Mourinho, kreeg hij steeds meer speeltijd. In de stadsderby tegen SS Lazio van afgelopen weekend werd Karsdorp vervangen door Nicola Zalewski, die in de Conference League-finale tegen Feyenoord nog als linksback startte.

Karsdorp is een opleidingsproduct van Feyenoord, waar hij ook furore maakte in het eerste elftal. De Rotterdammers verkochten hem bijna zes jaar geleden voor zestien miljoen euro aan Roma. Karsdorp kwam nog wel even op huurbasis terug bij Feyenoord, maar is nu nog altijd speler van de Italiaanse club.