'Tien WK-finalisten aan de aftrap': opstelling Frankrijk tegen Oranje uitgelekt

'Tien WK-finalisten aan de aftrap': opstelling Frankrijk tegen Oranje uitgelekt

23-03-2023 11:55
21

De waarschijnlijke opstelling van Frankrijk voor het eerste EK-kwalificatieduel met Nederland is uitgelekt. Bondscoach Didier Deschamps kiest voor tien spelers die ook in actie kwamen tijdens de verloren WK-finale tegen Argentinië.

Volgens het Franse RMC Sport wijst alles erop dat Olivier Giroud zijn basisplaats verliest aan Eintracht Frankfurt-uitblinker Randal Kolo Muani. Het interlandpensioen van Raphaël Varane wordt opgevangen door Ibrahim Konaté (Liverpool) en niet Ousmane Dembélé, maar Kingsley Coman begint op de rechtervleugel.

Wedden

Meer odds

Kylian Mbappé draagt de aanvoerdersband bij de Fransen. De laatste dagen was daar veel over te doen, omdat Antoine Griezmann zich gepasseerd zou voelen. Deschamps kiest zoals gebruikelijk voor een 4-3-3-formatie.

Frankrijk en Nederland treffen elkaar vrijdagavond in Parijs. Het is de rentree van bondscoach Ronald Koeman, die een groot deel van zijn selectie moet missen. Na het geblesseerd afhaken van Frenkie de Jong en Steven Bergwijn zijn Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen weggevallen vanwege een virusinfectie.

De vermoedelijke opstelling van Frankrijk: Maignan; Koundé, Konaté, Upamecano, Hérnandez; Tchouaméni, Rabiot, Griezmann; Coman, Mbappé, Kolo Muani.