Van de Looi roept duo op bij Jong Oranje door 'promotie' Gravenberch en Scherpen

Van de Looi roept duo op bij Jong Oranje door 'promotie' Gravenberch en Scherpen

23-03-2023 14:21 Laatste update: 14:22
18

Dirk Proper en Fabian de Keijzer mogen zich alsnog gaan melden bij Jong Oranje. Doordat Ryan Gravenberch en Kjell Scherpen zijn doorgeschoven naar het grote Oranje, komen er plekjes vrij voor de middenvelder van NEC en keeper van FC Utrecht.

Bij het Nederlands elftal waart er virusinfectie rond. Daardoor moesten Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen het trainingskamp verlaten. Gravenberch en Scherpen mochten daardoor promotie maken naar het grote Oranje. Proper en De Keijzer melden zich nu bij de ploeg van Erwin van de Looi.

Voor Proper is het de eerste keer dat hij is opgeroepen voor Jong Oranje. Hij speelde wel al in andere jeugdelftallen van het Nederlands elftal. De middenvelder maakt dit seizoen indruk bij NEC. De Keijzer zal al eerder in de selectie van de Nederlandse talenten en kwam tot één optreden. Hij is dit seizoen juist de tweede doelman van Utrecht.

Jong Oranje speelt deze interlandperiode oefenduels met de leeftijdsgenoten van Noorwegen en Tsjechië, in aanloop naar het EK Onder 21. Dat toernooi staat over drie maanden namelijk op het programma.