Van Dijk vertelt over bizarre Oranje-ochtend: 'Plots berichtjes in onze groepsapp'

Van Dijk vertelt over bizarre Oranje-ochtend: 'Plots berichtjes in onze groepsapp'

23-03-2023 18:23
31

Het virus dat bij Oranje rondwaart is niet besmettelijk, zo is Virgil van Dijk verteld. De aanvoerder van Oranje geeft een inkijkje in de hectische dag van de spelersgroep.

Volgens de officiële lezing zijn Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen allemaal met een virusinfectie naar huis gegaan. De Telegraaf stelt dat het vijftal een voedselvergiftiging heeft opgelopen door het eten van kipkerrie. Van Dijk at het gerecht ook en heeft nergens last van. "Ik hoop dat ik niet ziek word, ik denk dat niemand dat wil", zegt de stopper tegen de NOS. Hij weet niets van de precieze ziekteoorzaak van zijn teamgenoten.

"Je bent natuurlijk wel op je hoede. Ons is verteld dat het niet echt besmettelijk is, maar misschien komt het bij andere spelers of stafleden een dag later", gaat Van Dijk verder. "Maar laten we hopen dat dit de groep is."

De verdediger blikt ook terug op de bewogen donderdagochtend van Oranje. "Het was heel gek. In onze groepsapp kwamen ineens berichtjes door dat jongens naar huis gingen en ziek waren. Dat was natuurlijk wel een beetje een shock. Het was een beetje onwerkelijk, want het komt niet vaak voor dat er ineens vijf spelers vetrekken."