'Nieuw geïnteresseerde partij wil United met bijzonder plan teruggeven aan fans'

'Nieuw geïnteresseerde partij wil United met bijzonder plan teruggeven aan fans'

23-03-2023 18:54
22

Thomas Zilliacus, een ondernemer uit Finland, heeft zich gemengd in de strijd om Manchester United. Hij beweert dat hij een bod heeft uitgebracht op de club. Als Zilliacus United in handen krijgt, belooft hij dat de fans de helft van de club in handen krijgen.

Het is al even bekend dan de familie Glazer, de huidige eigenaar van The Red Devils, United wil verkopen. Sir Jim Ratcliffe en Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani waren al in de markt, nu heeft Zilliacus zich naar eigen zeggen ook gemengd in de strijd. Dat schrijft de Fin in een tweet. 'Ik heb een bod gedaan op Manchester United. Ik wil de club samen met de fans kopen. Zij moeten over alle sportieve zaken evenveel zeggenschap krijgen', schrijft Zilliacus.

De steenrijke zakenman is tegen de vele sjeiks en oligarchen in het voetbal, die met hun geld regeren over veel clubs. Zilliacus wil graag de helft van de overname financiëren en hoopt dat de supporters de andere helft op willen hoesten. Elke fan die minimaal drie pond betaalt, krijgt zeggenschap. Op die manier wil hij Manchester United teruggeven aan de supporters.