Twente verlengt contracten van vijftal automatisch, twee verbintenissen opgezegd

Twente verlengt contracten van vijftal automatisch, twee verbintenissen opgezegd

24-03-2023 08:40 Laatste update: 08:43
25

FC Twente heeft de aflopende contracten van Mees Hilgers, Gijs Smal, Max Bruns, Ricky van Wolfswinkel en Vaclav Cerny automatisch verlengd. De verbintenissen van Wout Brama en Denilho Cleonise zijn formeel opgezegd, maar Twente kijkt nog naar een langere samenwerking met eerstgenoemde.

Op uiterlijk 1 april moeten clubs in het betaald voetbal duidelijkheid scheppen over de aflopende contracten van hun spelers. Als een verbintenis formeel wordt opgezegd, kunnen club en speler later alsnog verlengen. Twente heeft voor de deadline echter al duidelijk gemaakt dat Hilgers, Smal, Bruns, Van Wolfswinkel en Cerny bij de club blijven. De Tukkers hebben de eenzijdige optie in de contracten van het vijftal namelijk gelicht.

Virgil Misidjan en Julio Pleguezuelo beschikken ook over een aflopend contract, maar Twente heeft geen eenzijdige optie om te verlengen met de twee. Toch heeft de nummer vijf van de Eredivisie de intentie uitgesproken om door te gaan met Misidjan en Pleguezuelo. De verbintenissen van Brama en Cleonise zijn juist wel formeel opgezegd.

Laatstgenoemde zal sowieso vertrekken uit Enschede. De geboren Amsterdammer kon nooit doorbreken bij Twente en technisch directeur Jan Streuer wilde niet alleen verlengen om nog een transfersom te kunnen verdienen. Met clubicoon Brama gaat Twente nog in gesprek. "Ik ben er nog niet uit wat mijn toekomst betreft. De club en ik hebben afgesproken dat we met elkaar in gesprek blijven", zegt de middenvelder tegen TC/Tubantia.