Oranje-opponent grapt: 'Zou er niet mee pochen dat we hoger staan'

Oranje-opponent grapt: 'Zou er niet mee pochen dat we hoger staan'

27-03-2023 13:48
12

Gibraltar-bondscoach Julio César Ribas 'zal niet gaan pochen' met het feit dat zijn ploeg momenteel hoger staat dan Oranje. De Uruguayaan stelt tijdens de persconferentie dat hij niets dan respect heeft voor het Nederlands elftal.

Gibraltar begon de EK-kwalificatie met een 0-3 nederlaag tegen Griekenland, terwijl Nederland met 4-0 verloor bij Frankrijk. De voetbaldwerg heeft daardoor een iets beter doelsaldo, maar daar hecht Ribas weinig waarde aan. "We kijken nooit daar de stand in de poule, omdat we dat niet interessant vinden", zegt hij tegen de NOS. "Ten eerste omdat we zelf beter willen blijven woorden en in de tweede plaats, omdat wij nul punten hebben. Dat gevoel leeft niet onder ons."

Voor zijn tegenstander heeft Ribas niets minder dan respect. "Nederland is Europees kampioen geweest en heeft in veel finales gestaan. Ze hebben spelers in topcompetities en hun coaches hebben topclubs getraind. We zouden het niet in ons hoofd halen om ermee te pochen dat we hoger staan", grapt de oefenmeester. "We hebben veel respect voor ze en willen ons werk goed doen. Daar ligt onze focus", besluit hij.

Het Nederlands elftal treedt maandag om 20.45 uur aan tegen Gibraltar in de EK-kwalificatie. Het duel wordt gespeeld in De Kuip.