Chelsea lijdt gigantisch verlies en wijst naar situatie rond Abramovich

Chelsea lijdt gigantisch verlies en wijst naar situatie rond Abramovich

27-03-2023 17:14
28

Chelsea heeft over het seizoen 2021/2022 een immens verlies geleden. The Blues maken bekend dat er het afgelopen seizoen omgerekend bijna 140 miljoen euro meer geld is uitgegeven dan er is binnengekomen.

Op de officiële kanalen noemt Chelsea de situatie rond voormalig eigenaar Roman Abramovich als een van de voornaamste oorzaken voor het gigantische verlies. De Rus werd na de Russische inval van Oekraïne door de Britse overheid op een sanctielijst gezet, omdat hij banden met president Vladimir Poetin zou hebben. Een gevolg daarvan was dat de Londense club met beperkingen te maken kreeg.

Zo kon Chelsea een tijd lang niet met spelers onderhandelen over contracten, mochten er geen tickets voor thuiswedstrijden worden verkocht en ging de fanshop dicht. Abramovich besloot Chelsea te koop te zetten en op 30 mei stapte de Amerikaanse zakenman Todd Boehly in als nieuwe eigenaar. Hoewel Boehly op de transfermarkt honderden miljoen euro's uitgeeft, benadrukt Chelsea in een statement te voldoen aan de financiële regels van de Premier League en de UEFA.

Wel kan Chelsea door de koopdrang over het huidige seizoen een nog groter verlies verwachten. The Blues gaven in de laatste twee transferperiodes bijna 600 miljoen euro uit. Dat bedrag is hoger dan de gehele omzet in de gepresenteerde jaarcijfers.