'Gravenberch kon 'totaal niet overweg' met Nagelsmann en gaat voor nieuwe kans'

'Gravenberch kon 'totaal niet overweg' met Nagelsmann en gaat voor nieuwe kans'

27-03-2023 19:44 Laatste update: 28-03-2023 07:59
38

Ryan Gravenberch gaat vol voor zijn kans bij Bayern München onder Thomas Tuchel. De middenvelder kon niet goed door een deur met de ontslagen Julian Nagelsmann en werd mede daardoor gelinkt aan een transfer.

Gravenberch kon 'totaal niet overweg' met Nagelsmann, weet Sport1. Liverpool werd genoemd als mogelijk nieuwe bestemming, maar naar verluidt wil de middenvelder er na de trainerswissel alles aan doen om een vaste waarde bij Bayern te worden. Nagelsmann zou van mening zijn dat Gravenberch in defensief opzicht te weinig arbeid leverde.

Wedden

Meer odds

De eerste problemen deden zich naar verluidt voor op 12 oktober vorig jaar. Gravenberch viel bij een 0-4 tussenstand tegen Viktoria Pilsen in, waarna de Tsjechen twee keer scoorden. De Nederlander werd verweten voor een gebrek aan evenwicht op het middenveld te zorgen. In de maanden erna kreeg Gravenberch steeds minder speeltijd en als hij speelde, was hij de diepste middenvelder.

Op die positie zou hij zich niet fijn voelen. Het Duitse medium stelt dat Gravenberch zich in de steek gelaten voelde door Nagelsmann en diens assistenten. Intern zou Gravenberch zijn vertrekwens kenbaar hebben gemaakt, maar door de komst van Tuchel zijn de zaken veranderd.