'Xavi wil 'heel gevoelig Frenkie de Jong-verlies' graag voorkomen voor Clásico'

'Xavi wil 'heel gevoelig Frenkie de Jong-verlies' graag voorkomen voor Clásico'

28-03-2023 09:11
8

Het is nog onzeker of Frenkie de Jong in actie kan komen in de komende El Clásico, maar trainer Xavi denkt dat de aanwezigheid van de Nederlander cruciaal is. FC Barcelona is echter niet van plan om grote risico's te nemen met De Jong.

De Jong kampt met een spierblessure, waardoor hij zich afgelopen interlandperiode niet meldde bij Oranje. Over acht dagen treedt Barcelona aan tegen aartsrivaal Real Madrid in de Copa del Rey. Het is nog de vraag of De Jong dan weer fit is, schrijft Mundo Deportivo. De sportkrant stelt dat het 'een heel gevoelig verlies' zou zijn voor Barça, als de Oranje-international zijn race tegen de klok verliest. Door de blessure van Pedri is de bezetting op het middenveld namelijk dun.

Om die reden gaan de Catalanen kijken wat er mogelijk is tegen Real Madrid. Als het risico te groot is, gaat er een streep door de wens van Xavi. Men denkt namelijk ook aan het restant van het seizoen, waarin De Jong eveneens hard nodig is. De staf van Barcelona heeft echter goede hoop dat De Jong fit genoeg is om aan te treden tegen de aartsrivaal.

Barcelona en Real Madrid staan volgende week woensdag voor de vierde keer dit seizoen tegenover elkaar. De twee grootmachten spelen dan de return in de halve finale van de Copa del Rey. De eerste ontmoeting in Madrid won Barcelona met 0-1.