Bemoedigende woorden uit Arnhem: 'Hopen komende dagen op akkoord'

Bemoedigende woorden uit Arnhem: 'Hopen komende dagen op akkoord'

28-03-2023 22:10
21

Vitesse heeft goede hoop dat het een akkoord kan sluiten over het huren van het stadion Gelredome. Dat laat interim-directeur Peter Rovers weten in een update, waarin hij ook reageert op onder meer het vertrek van algemeen directeur Pascal van Wijk, het overnametraject en het hoofdsponsorschap.

Deze week werd bekend dat de KNVB de proflicentie van Vitesse in dreigt te trekken omdat de club voor volgend seizoen nog altijd geen onderkomen heeft. "Het bereiken van overeenstemming over een nieuwe huurovereenkomst voor stadion GelreDome is onze absolute topprioriteit", aldus Rovers. "Er worden flinke stappen gezet richting een akkoord. Er is de afgelopen dagen hard doorgewerkt om zaken op papier te krijgen. We hebben er vertrouwen in dat we de komende dagen tot overeenstemming zullen komen."

"Vitesse staat te boek als een club waar altijd wel wat gebeurt, maar we beseffen dat het op dit moment wel heel extreem is. We weten echter ook als geen ander hoe het is om weer op te staan, nadat we gevallen zijn. Ook nu gaan we het tij keren, zowel op als naast het veld. Het zijn cruciale maanden, ook voor onze ploeg. Er zijn nog acht finales te gaan, waarin we alles op alles zullen zetten om uit de gevarenzone te blijven", zegt Rovers.

"Iedereen bij Vitesse kent en voelt de belangen en heeft de steun van de supporters en sponsoren keihard nodig. Als we het samen doen, dan gaan we het redden. Met de schouders eronder, en de borst vooruit. Daarom lanceren we deze week ook een gezamenlijke campagne met meerdere supportersgroepen. Dat alles met het grote doel in gedachten: als één blok richting betere tijden."