Wervelend België verslaat Duitsland, De Bruyne is de uitblinker in Keulen

28-03-2023 22:50
43

België heeft dinsdag een oefenwedstrijd gewonnen van Duitsland. Het aanwezige publiek in Keulen kreeg een topwedstrijd voorgeschoteld: 2-3. Vooral in de eerste helft walsten de Belgen over Duitsland. Na de rust was het enkel in het slot nog even bibberen. maar de 2-3 winst van de troepen van Tedesco was meer dan verdiend.

België overklaste Duitsland in de beginfase en stond na acht minuten al met 0-2 voor door goals van Yannick Carrasco en Romelu Lukaku. Bij beide goals was Kevin De Bruyne de aangever. Daardoor moesten de Duitsers lang naar adem happen en leek het wachten op de genadeklap van de ploeg van Domenico Tedesco.

Vlak voor rust deed Duitsland wel iets terug omdat de dienstdoende scheidsrechter naar de stip wees vanwege hands van Romelu Lukaku, waarna Niclas Füllkrug de bal vanaf elf meter in het doel schoot.

België was heer en meester in de eerste helft, maar dat was in de tweede helft anders. Timo Werner maakte er 2-2 van, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Uiteindelijk bekroonde De Bruyne zijn topwedstrijd met een doelpunt, die de beslissing voor België bezorgde. Althans, zo leek het, want vlak voor tijd maakte Serge Gnabry er alsnog 2-3 van. Die goal kwam te laat.