Van den Belt hard op weg naar De Kuip: Feyenoord en PEC Zwolle naderen deal

Van den Belt hard op weg naar De Kuip: Feyenoord en PEC Zwolle naderen deal

29-03-2023 11:45 Laatste update: 11:50
137

Tim van Duijn

PEC Zwolle en Feyenoord hebben goede hoop dat er binnenkort een deal gesloten kan worden over Thomas van den Belt, weet VoetbalPrimeur. De 21-jarige middenvelder lijkt hard op weg naar De Kuip.

Verrassend is dat niet, omdat Van den Belt afgelopen transferperiode ook al op de radar stond bij Feyenoord, maar toen kwamen de clubs er niet uit. De clubs zijn opnieuw met elkaar in gesprek gegaan en nu lijkt er een deal in de maak, zo stellen meerdere bronnen. Over de hoogte van het bedrag is op dit moment nog weinig duidelijk. Van den Belt zou een clausule in zijn contract hebben staan, waardoor hij in de zomer voor 800.000 euro weg mag.

Met de aanstaande transfer naar Feyenoord heeft Van den Belt wat hij wil. De uitblinker van PEC stak nooit onder stoelen of banken dat hij de overstap naar Rotterdam-Zuid graag maakt, maar benadrukte ook vol voor PEC te willen strijden zolang hij daar nog onder contract staat. "Ik ben Feyenoorder. Van jongs af aan ben ik fan en heb ik in Feyenoord-pyjama's geslapen. Voor mij is Feyenoord in Nederland mijn club", zei hij vorige maand nog.

Wedden

Meer odds

Van den Belt scoorde dit seizoen dertien keer en gaf acht assists in 29 optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is de zoon van Gerard van den Belt, de financieel directeur van SC Cambuur die al jarenlang goed bevriend is met Feyenoord-coach Arne Slot. In De Kuip moet de controleur de concurrentie aangaan met spelers als Mats Wieffer, Quinten Timber en Orkun Kökcü. Die laatste wordt echter zelf in verband gebracht met een nieuwe stap.