Vitesse komt met reactie op Abramovich-nieuws: 'Niet in strijd met regels'

Vitesse komt met reactie op Abramovich-nieuws: 'Niet in strijd met regels'

29-03-2023 16:55
155

Vitesse is zich van geen kwaad bewust nu blijkt dat Roman Abramovich in het geheim de overname van de club heeft gefinancierd. De Arnhemmers ontkennen dat er onrechtmatige dingen zijn gebeurd.

The Guardian meldde woensdag op basis van uitgelekte documenten dat Abramovich in totaal 117 miljoen euro aan leningen heeft verstrekt aan Vitesse. De eredivisionist viel in 2010 in handen van Merab Jordania, een goede vriend van de Rus. Chelsea en Vitesse hebben echter altijd ontkend dat de steenrijke oligarch betrokken was bij de overname en spraken slechts van een samenwerking tussen beide clubs.

Vitesse meldt woensdag in een reactie dat de informatie waarop The Guardian zich baseert nooit bij de club bekend is geweest. De Arnhemmers benadrukken daarbij dat ze altijd aan de KNVB-onderzoeken hebben meegewerkt, die 'ook geen onrechtmatigheden aan het licht hebben gebracht'. 

Vitesse schrijft dat het tussen 2010 en 2016 stortingen heeft ontvangen uit de houdstermaatschappij boven de club. Die werd gefinancierd door het bedrijf Marindale Trading Limited, dat volgens The Guardian weer leningen ontving van Abramovich. 'De heer Chigirinskiy is de (enige) uiteindelijk belanghebbende van Marindale Trading Limited, hetgeen blijkt uit de officiële documenten die onderdeel zijn geweest van de onderzoeken. Vitesse had geen kennis van de wijze waarop deze vennootschap werd gefinancierd. Vitesse heeft zelf ook geen leningsovereenkomsten gehad', luidt de verklaring.

'De KNVB en andere deskundigen hebben meermaals breed en diepgaand onderzoek gedaan naar de situatie bij Vitesse; eerst naar de structuur rond de overname (2010), daarna naar de juistheid en volledigheid van de door Vitesse gepresenteerde juridische structuren en financieringsconstructie (2015)', stelt de club. 'Uit beide onderzoeken zijn geen feiten naar voren gekomen die in strijd zijn met de regels van de KNVB en de UEFA.'