Gent raakt Ngadue kwijt in cruciale weken

Gent verliest sleutelspeler in cruciale weken: verdediger per direct naar China

30 maart om 09:20
Laatste update: 30 maart om 13:59

KAA Gent moet het met nog vier wedstrijden in de reguliere competitie, de kwartfinale in de Conference League komst en de naderende play-offs stellen zonder sleutelspeler Michal Ngadeu. Hij pakt per direct zijn koffers en vertrekt naar China.

De 32-jarige Ngadeu verruilt Gent voor een financieel aantrekkelijk avontuur bij Beijing Guoan. De Kameroener beschikte over een aflopend contract, maar wilde koste wat kost meteen weg. Gent besloot daarmee in te stemmen en een deal te sluiten met de Chinese club. Dat was mogelijk, omdat daar de transfermarkt open is tot 7 april. 

'Wij hadden uiteraard gehoopt om Ngadue nog minstens tot het einde van het seizoen bij ons te houden', aldus Gent-voorzitter Michel Louwagie in een bericht op de clubsite. 'Het financiële voorstel dat Beijing hem deed, was voor ons helaas te hoog gegrepen. Het was ook zijn wens om Gent nu al te verlaten.'

De Belgen moeten het nu op 13 en 20 april in de Conference League tegen West Ham United stellen zonder de verdediger, die dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd miste.