Frimpong lovend: 'Hij is indrukwekkend, intelligent en een geweldig persoon'

Frimpong lovend: 'Hij is indrukwekkend, intelligent en een geweldig persoon'

30-03-2023 10:50
9

Jeremie Frimpong is lovend over Xabi Alonso, zijn trainer bij Bayer Leverkusen. De rechtervleugelverdediger geeft het negentienjarige toptalent Florian Wirtz eveneens credits voor de opmars van Die Werkself.

Alonso stapte begin oktober in bij Leverkusen en onder zijn leiding heeft de club Europees voetbal weer in het vizier. "Xabi is een geweldige coach. Hij kwam en gaf ons nieuwe energie, het was een nieuwe start", laat Frimpong optekenen door Relevo. Leverkusen bivakkeerde begin dit seizoen nog in de degradatiezone, maar is onder de Spaanse trainer opgeklommen. "Alles past beter bij ons. Xabi is erg begripvol. Als hij iets uitlegt, legt hij het uit totdat je het begrijpt."

Wirtz staat volgens Frimpong ook aan de basis van de goede resultaten. "Hij is indrukwekkend. Hij speelt alsof hij al tien jaar in het elftal zit. Hij is intelligent en ook een geweldig persoon", is de rechtervleugelverdediger lovend. "Hij was mijn eerste vriend. Florian vroeg me over Celtic, hij nodigde me uit om bij hem thuis te eten. Hij deed dingen om me thuis te laten voelen."

Frimpong geeft aan dat hij in zijn vrije tijd ook veel met voetbal bezig is. Het liefst kijkt hij Champions League. "Toen ik klein was keek ik altijd naar Drogba. Nu vind ik het bijvoorbeeld geweldig om Vinícius bij Real Madrid te zien. Hij is zo kalm aan de bal, zo vaardig, hij raakt nooit in paniek. Hij speelt vrijuit."