NEC legt 'clubman' langer vast: 'Spelers met deze kwaliteit gevraagd in de markt'

NEC legt 'clubman' langer vast: 'Spelers met deze kwaliteit gevraagd in de markt'

30-03-2023 11:08
30

Bart van Rooij blijft bij NEC. De 21-jarige rechtsback zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract, dat hem tot de zomer van 2025 in Nijmegen houdt.

Van Rooij speelt al sinds zijn negende bij NEC. In februari 2019 debuteerde hij in de hoofdmacht en tot dusver staat de teller op 131 officiële duels. "Spelers met deze kwaliteit en potentie zijn gevraagd in de markt en daarom was het voor Bart soms een achtbaan om tot een besluit te komen. In alle gesprekken kwam telkens terug dat hij het ook belangrijk vond dat hij iets voor NEC en het publiek terug wilde doen door de club niet transfervrij te verlaten. Dan ben je met recht een clubman", zegt technisch directeur Carlos Aalbers op de clubsite.

De hoofdrolspeler is eveneens blij met zijn contractverlenging. "Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik verschillende opties heb overwogen, evenals ik altijd heb aangegeven dat NEC mijn club is. Ik loop hier al bijna dertien jaar rond en heb de promotie naar de Eredivisie meegemaakt. De komende seizoenen wil ik samen verder groeien."