Aparte keuze: IJsland ontslaat oud-speler FC Twente als bondscoach na een 7-0 zege

Aparte keuze: IJsland ontslaat oud-speler FC Twente als bondscoach na een 7-0 zege

30-03-2023 20:30 Laatste update: 02-04-2023 12:31
13

Arnar Vidarsson is niet langer meer de bondscoach van IJsland. Dat liet de voetbalbond van het land donderdag weten via de officiële kanalen. Saillant detail is dat de oud-speler van FC Twente en de Graafschap in zijn laatste duel met 7-0 won.

Eind 2020 werd Vidarsson de bondscoach van IJsland. De ex-speler FC Twente met een huurperiode bij de Graafschap zou uiteindelijk 32 duels als bondscoach op de bank zitten. Zijn laatste wedstrijd was afgelopen zondag en die won hij met maar liefst 7-0 van Liechtenstein. De wedstrijd daarvoor verloor hij wel met 3-0 van Bosnië-Herzegovina, de waarschijnlijke reden van zijn ontslag.

"Dit is natuurlijk een moeilijke beslissing, maar we achten het noodzakelijk en correct in het belang van de ploeg", luiden de eerste woorden van het statement door de Ijslandse voetbalbond. "Arnar heeft hier bij KSÍ veel goede dingen gedaan en verdient lof voor zijn werk. Nu gaan we meteen op zoek naar zijn opvolger om de voorbereidingen te starten voor de volgende wedstrijden."