'Werd te veel geraakt door wat Van Gaal vroeg, ben mezelf als speler kwijtgeraakt'

'Werd te veel geraakt door wat Van Gaal vroeg, ben mezelf als speler kwijtgeraakt'

31-03-2023 10:48
52

Morgan Schneiderlin kijkt niet met een fijn gevoel terug op zijn periode onder Louis van Gaal bij Manchester United. De Franse middenvelder werd 'te veel geraakt' door de eisen van de Nederlandse oefenmeester, al zoekt hij de schuld ook bij zichzelf.

In gesprek met The Daily Mail blikt de nu 33-jarige Schneiderlin, die bij het Australische Western Sydney voetbalt, terug op zijn jaar onder Van Gaal bij Man United. "Ik weet wat ik kan brengen, maar ik raakte toen gefrustreerd omdat het me niet lukte. Ik werd te veel geraakt door wat Van Gaal van me vroeg. Ik ben mezelf als speler toen kwijtgeraakt, de echte ik stond niet meer op het veld."

Schneiderlin kijkt ook naar zichzelf. "Het was niet alleen de schuld van de manager, het lag ook aan mij. Mijn rol bij United was niet hetzelfde als bij Southampton. Ik voelde me beperkt in mijn spel. Ze wilden dingen in mij veranderen. Ik dacht niet als mezelf, maar aan wat de coach zou willen. Als je dat punt bereikt, speel je niet met vrijheid in je hoofd. Iets hield me tegen om te zijn wie ik echt was."

Na het vertrek van Van Gaal in de zomer van 2016 speelde Schneiderlin nog een half jaar bij United. Daarna werd hij voor 23 miljoen euro verkocht aan Everton. Via OGC Nice kwam hij uiteindelijk bij zijn huidige club Western Sydney terecht.