Het doek dreigt te vallen voor Vormer en co. : Het wordt nu wel heel moeilijk

Het doek dreigt te vallen voor Vormer en co. : "Het wordt nu wel heel moeilijk"

01-04-2023 07:42 Laatste update: 08:47
2

Ruud Vormer ging vrijdagavond met Zulte Waregem onderuit tegen Royal Antwerp. De ploeg verkeert in serieuze degradatienood en dus ziet het er slecht uit voor Vormer en co..

Door twee late goals van Toby Alderweireld ging Zulte Waregem de bietenbrug op. "We probeerden echt wel nog een stunt te realiseren, zoals die 3-0-zege van Oostende tegen Club Brugge", zegt Vormer in Belgische media.

"We moeten eerlijk zijn, het wordt nu wel heel moeilijk voor ons. Anderzijds moeten we er blijven in geloven en hopen dat Eupen zondag niet wint van Anderlecht", vervolgt Vormer. Eupen heeft drie punten meer en een wedstrijd minder gespeeld, er moet dus het nodige gebeuren voor Zulte Waregem. "Supporteren voor paars-wit? Dat hoor je me nu ook niet zeggen, hoor", lacht Vormer.

Mark van Bommel heeft met Royal Antwerp wel genoeg te lachen: zijn ploeg staat derde in België. "In België is er geen enkele wedstrijd die je zonder slag of stoot wint, wij zijn dus best tevreden met deze driepunter tegen een stugge tegenstander en in niet echt makkelijke weersomstandigheden. We stonden goed, gaven weinig weg, maar toch kan je zomaar op achterstand komen en het jezelf moeilijk maken. Wij zijn zeer geduldig gebleven."