Simons noemt favoriete speler: 'Kan wel Messi of Mbappé zeggen, dat weet iedereen'

Simons noemt favoriete speler: 'Kan wel Messi of Mbappé zeggen, dat weet iedereen'

01-04-2023 12:28
87

Xavi Simons noemt Paris Saint-Germain-middenvelder Marco Verratti zijn favoriete speler met wie hij heeft samengespeeld. De PSV-spelmaker legt uit waarom hij niet voor Lionel Messi of Kylian Mbappé kiest.

"Mensen vragen vaak: wie is de beste met wie je hebt gespeeld bij Paris? Dan kan ik wel gaan zeggen 'Messi'. Of: 'Mbappé', maar iedereen weet al wel hoe goed die zijn, van Marco Verratti weten veel mensen dat niet", zegt Simons tegen het Algemeen Dagblad. "Verratti is mijn favoriete speler. Hij maakt niet veel goals en geeft niet veel assists, maar hij is zó belangrijk."

"Bij Barcelona werd er in de jeugdopleiding al op gewezen dat je niet alleen moest kijken naar wie de goals maakt", vervolgt Simons. "Ze zeiden: let juist op Xavi, op Iniesta, op Dani Alves. Wat die allemaal doen voor het team. Zo kijk ik naar voetbal. En zo speel ik zelf."

Clausule
Om de toekomst van Simons is veel te doen. PSG kan hem met een speciale clausule terughalen naar Parijs. "Ik snap dat mensen vragen naar de clausule in mijn contract die bepaalt dat Paris me kan terugkopen, maar aan de andere kant denk ik ook: ik heb zelf wél voor vijf jaar bij PSV getekend, hè. Tot 2027. Ik heb hier een stabiele omgeving. Een club die vertrouwen in me heeft. Ik wil gewoon mooie dingen bereiken hier."