Van Hanegem niet onder de indruk na interlanddebuut: 'Had iedereen kunnen doen'

Van Hanegem niet onder de indruk na interlanddebuut: 'Had iedereen kunnen doen'

01-04-2023 13:50
51

Willem van Hanegem loopt niet de polonaise na het interlanddebuut van Mats Wieffer. De Feyenoord-middenvelder kreeg tegen Gibraltar zijn eerste minuten in het Nederlands elftal en had niets te duchten van zijn directe tegenstander, zag ook De Kromme.

Wieffer werd volgens Van Hanegem nauwelijks op de proef gesteld. "Hij speelde aardig. Alleen iedereen had het op deze manier kunnen doen", zegt hij in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Hij stond niet in de drukte, want de tegenstander stond in de eigen zestien. Hij hoefde alleen maar de bal op te halen en weer verder te passen."

Lutsharel Geertruida moest het duel met Gibraltar door een blessure aan zich voorbij laten gaan. Van Hanegem krijgt de vraag wie er in het huidige Feyenoord onmisbaar is. "Ik dacht eerst die kale (Gernot Trauner, red.), maar dat hebben ze goed opgelost", doelt de ras-Feyenoorder op het schuiven met Geertruida.

Ook Ezequiel Bullaude valt in de smaak bij Van Hanegem. De Argentijn wordt een 'aardige speler' genoemd. "Als Trauner geblesseerd is, zou ik Wieffer centraal neerzetten en hem op het middenveld erbij halen." Feyenoord neemt het zondag op tegen Sparta Rotterdam. Het is nog onzeker of Trauner fit genoeg is om in actie te komen.