Man City heeft na rust geen kind aan Liverpool en zegeviert ruim in Engelse kraker

01-04-2023 15:25
60

Manchester City heeft de kraker tegen Liverpool in zijn voordeel beslist. De ploeg van Pep Guardiola was vooral na rust heer en meester. Een geweldige start van het tweede bedrijf was genoeg om de zege veilig te stellen: 4-1.

Bij Liverpool stonden Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de basis, terwijl Nathan Aké bij City startte. Voor het duel leek de absentie van Erling Haaland het grootste gemis voor de thuisploeg, maar tijdens de wedstrijd bleek dat zijn vervanger Julián Álvarez niet misstond. Na een interessante openingsfase kwam Liverpool via Mohamed Salah aan de leiding. De Egyptenaar was het eindstation van een fraaie aanval, die begon bij doelman Alisson Becker.

Slechts tien minuten kon Liverpool genieten van de voorsprong. Een schitterende aanval van City werd door Álvarez gepromoveerd tot doelpunt. Voor rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Via Riyad Mahrez waren The Citizens dicht bij de 2-1, maar Liverpool en City gingen in evenwicht naar de kleedkamer.

Na rust schoot City uit de startblokken. Binnen een minuut stond City op voorsprong dankzij Kevin De Bruyne en nog eens zes minuten later tekende Ilkay Gündogan van dichtbij voor de 3-1. Daarmee was het verzet van The Reds gebroken. City speelde met de ploeg van Jürgen Klopp, dat er niet meer aan te pas kwam. In de slotfase zorgde Jack Grealish, de beste man op het veld, voor het slotakkoord.

Door de zege houdt City aansluiting bij koploper Arsenal. The Gunners hebben tien wedstrijden voor het einde van de competitie een voorsprong van vijf punten. Liverpool moet alle zeilen bijzetten om Champions League-voetbal veilig te stellen. De achterstand op plek vier bedraagt zeven punten.