Engelse media laten niets heel van 'erbarmelijke' Weghorst

Engelse pers fileert 'erbarmelijke' Weghorst: 'Ze geven hem expres niet de bal'

3 april 2023 om 06:15
Laatste update: 3 april 2023 om 07:24

Wout Weghorst kan de Engelse kranten maandagochtend beter links laten liggen. Na de kansloze nederlaag tegen Newcastle United (2-0) krijgt de spits van Manchester United er ongenadig van langs.

Manchester United mocht nog van geluk spreken dat Newcastle slechts twee keer scoorde en Weghorst beleefde helemáál een dag om snel te vergeten. Hij kwam niet verder dan tien balcontacten, waarvan twee in het vijandelijke strafschopgebied, en één mislukt schot, voordat de Oranje-international in de 62ste minuut werd gewisseld door Erik ten Hag.

Na afloop kreeg Ten Hag, die Weghorst in álle negentien wedstrijden sinds zijn komst liet starten (twee goals), vragen over het matige spel van zijn streekgenoot. "Onze aanvalsspel was niet goed genoeg, maar ik wil de focus niet op één speler leggen. We zijn een team", aldus de manager.

Door de Engelse pers wordt Weghorst zeker niet gespaard. Manchester Evening News geeft hem een 2. 'Er zijn momenten dat de spelers van United expres de bal niet geven aan Weghorst. Zijn erbarmelijke vorm kreeg tegen Newcastle een vervolg met weer een nietszeggend optreden', klinkt het.

'Het Wout Weghorst-experiment bewijst de ellende van Manchester United', kopt The Athletic. 'De huurling van Burnley leverde een matige prestatie. Nu Anthony Martial weer fit is, kun je je afvragen hoeveel kansen Weghorst nog zal krijgen. Het verschil in kwaliteit tussen deze twee spelers is als dag en nacht.'

Van The Independent krijgt de Nederlander niet meer dan een 3, en ook Sky Sports-analist Gary Neville is kritisch. 'Hij speelt zijn rol, doet zijn uiterste best en verdient het misschien niet om bekritiseerd te worden, maar het is duidelijk dat Manchester United een groot probleem heeft. Weghorst heeft gewoon niet de kwaliteiten die een spits van United zou moeten hebben.'