NEC ziet sterkhouder gratis vertrekken: 'Hij wil nu meer financiële zekerheid'

NEC ziet sterkhouder gratis vertrekken: 'Hij wil nu meer financiële zekerheid'

03-04-2023 17:52
19

NEC moet afscheid gaan nemen van sterkhouder Iván Márquez. De Spaanse verdediger is op zoek naar 'meer financiële zekerheid', waardoor hij niet gaat verlengen in Nijmegen. Souffian El Karouani beschikt ook over een aflopend contract, maar NEC gaat nog een nieuw gesprek voeren met de linksback.

NEC heeft Márquez een contractaanbieding gedaan, maar de stopper heeft vriendelijk bedankt. De nummer tien van de Eredivisie meldt nu dat Márquez na dit seizoen definitief vertrekt. "In deze fase van zijn carrière kijkt hij naar meer financiële zekerheid", legt technisch directeur Carlos Aalbers uit tegenover de clubkanalen.

"We hebben hem een uiterst bod gedaan, welke hij heeft afgeslagen", gaat de directeur verder. "Uiteraard balen we daarvan, maar dat is zijn goed recht. De komende maanden is Iván nog een belangrijke schakel in de selectie van NEC."

Over El Karouani is er nog geen duidelijkheid. Hij gaat nog een extra keer in gesprek met Aalbers. "In het geval van Souffian hebben we in goed overleg besproken dat we deze week nog een vervolggesprek hebben. Mensen moeten niet onderschatten wat een dergelijke situatie met een speler doet en Souffian heeft me nog enkele dagen bedenktijd gevraagd. Ik heb hem duidelijkheid over de kaders van de nieuwe overeenkomst gegeven, waardoor hij alles goed in kaart heeft."