Ten Hag over United, media over Weghorst

Ten Hag zag 'briljant' United, keuze om Weghorst te passeren 'pakt goed uit'

6 april 2023 om 08:43
Laatste update: 6 april 2023 om 16:58

Erik ten Hag is dolblij met de prestatie van Manchester United, dat woensdagavond op Old Trafford zonder Wout Weghorst na drie duels eindelijk weer eens wist te winnen. De Nederlandse manager was in het bijzonder lyrisch over Marcus Rashford, die wederom bepalend was. 

"Het was een geweldige prestatie", aldus Ten Hag na afloop van de zege op Brentford in gesprek met de BBC. "Vooral omdat we briljant hebben gespeeld. Tegen een ontzettend sterke ploeg als Brentford is het niet makkelijk om kansen te krijgen. Ze spelen heel compact en ze zakken ver terug, maar het lukte ons toch zonder daarbij wat weg te geven."

Ten Hag was ook zeer tevreden over de tweede helft. "Toen gaven we misschien één kans weg. En Marcus Rashford scoort, daar kunnen we elke wedstrijd over praten. Hij is heel goed, ja. En als hij een keer niet in de wedstrijd zit, heeft dat effect. We moeten hem in zijn spel brengen. Hij moet zijn verantwoordelijkheid nemen en doet dat. Maar we hebben ook andere spelers. Ik vond Jadon Sancho, Antony en Marcel Sabitzer ook heel erg sterk. Ze waren de hele wedstrijd een bedreiging voor Brentford", zo analyseert de oud-trainer van Ajax. 

Weghorst
Wie niet speelde, was Wout Weghorst. De Nederlander ontbrak in de basisopstelling en viel ook niet in. The Manchester Evening News zag dat zijn afwezigheid een positieve invloed had op het spel. 'United speelde vloeiender voetbal zonder Weghorst', zo is te lezen.