'Als Ajax, Feyenoord en PSV moeilijk doen, redden we het ook wel zonder ze'

'Als Ajax, Feyenoord en PSV moeilijk doen, redden we het ook wel zonder ze'

08-04-2023 16:54
181

Telstar-directeur Pieter de Waard snapt de woede van AZ volledig. De Alkmaarders stuurden twee weken geleden een veelbesproken brief naar Zeist, waarin de KNVB onder meer werd beticht van achterkamertjespolitiek en clubvoorkeuren.

Volgens De Waard hebben de Alkmaarders gelijk. "We weten het eigenlijk allemaal. Het zou ge-wel-dig zijn als AZ inderdaad bewijs heeft dat er belangrijke beslissingen, die álle clubs aangaan, worden genomen in die achterkamertjes", reageert hij in het Noordhollands Dagblad. "Ik ken Robert Eenhoorn (AZ-directeur, red.) goed genoeg om te weten dat hij met een waterdicht verhaal komt. Die heeft zijn zaakjes voor elkaar."

De Waard denkt niet dat de frontale aanval van AZ de komst van een NL League bemoeilijkt. KNVB-commissaris Jan Albers zou in gesprek zijn gegaan met Ajax, Feyenoord en zijn oude club PSV om de komst van de NL League te frustreren. "We kunnen door met de NL League, want de meeste clubs steunen het initiatief", meent De Waard. "En als Ajax, Feyenoord en PSV moeilijk doen, gaan die toch lekker elke week tegen elkaar spelen? Elke twee weken een Klassieker. Veel plezier ermee. Wij redden ons ook wel zonder die drie."